Produktfoto till ljus musik bloggen

Gött att få inviga nya studion med lite produktfotografering,

nu används ytan inte bara till romerska ringar! Fotar ett gäng “packshots” på godis till tonerna av Bon Iver, galet skön kombination, skönt att få lulla runt och pyssla i studion och vara petig med produkterna och ljuset. Det här med att fota stilleben är något jag vill göra mer av, så jag ska hitta på lite nya idéer som jag ska kolla om reklambyrån och producenten vill köra vidare på sen.

Har förresten fått förfrågan om jag vill hålla i en workshop i just produktfotografering, så är du intresserad får du hålla utkik här på bloggen framöver, om det blir av lägger jag ut info bl.a. här 🙂

Ljussättningen av produkter har i det närmaste oändliga möjligheter och med små medel kan man åstadkomma riktigt snygga resultat. Det går att använda allt från enkelt fönsterljus till olika blixtar, lampor, speglar, osv. Och beroende på materialet man fotograferar får man också tänka på vad som ska framhävas och vad som ska döljas eller dämpas, så utöver ljuskällorna får man jobba mycket med hur man skuggar av önskade områden eller hur man lägger in en önskad egenskap i en spegling i materialet. Ja ni förstår, det finns lite att laborera med 🙂 Kuuul!