Arkitekturfoto / Arkitekturfilm

Jag fotograferar och filmar arkitektur åt er främst i Scandinavien, men finns det önskemål om fotografering även längre bort kan vi givetvis diskutera det!

När jag fotograferar och filmar använder jag kraftiga stativ, fullformatskameror, specialoptik med så kallad tilt-shift-funktion samt drönare. Arkitekturfoto liknar många gånger natur- & landskapsfotografering i hur man hanterar det naturliga ljuset, komposition och teknik. Enligt mig får man det bästa resultatet med naturligt ljus och bra redigering. I några fall är det svårt att undvika artificiellt ljus och då tar jag med mig starka portabla blixthuvuden med en neutral färgtemperatur.

Innan fotograferingen / filmandet är det bra att ha koll på följande:

– Vilka delar, vinklar och detaljer av byggnaden är viktigast för er att visa? Det är bra om ni i förväg kan ringa in önskemålen på en planlösning eller liknande.
När är det mest lämpligt att fotografera / filma byggnaden med hänseende till personal, allmänhet och andra människor som vistas där?
– Finns det tekniska möjligheter att lösa kvällsbelysning vid skymningsbilder?
– Vilken grafisk profil ska bilderna / filmerna passa ihop med?
– Vilka bildformat och filmformat behövs?

…plus en mängd andra aspekter som vi såklart benar ut tillsammans innan vi sätter igång.

Reklamfoto / Reklamfilm

Jag fotograferar och filmar åt er antingen på plats hos ert företag ute i Sverige eller i min studio i Ystad, Skåne. Med hjälp av proffsiga bilder och filmer stärker ni ert varumärke och skapar större säljpotential för era varor eller tjänster. Som fotograf är jag lyhörd för era önskemål och tillsammans kommer vi fram till vilka bilder som bäst passar era ändamål.

Fotografering och filmande är ett hantverk som kräver noggranna förberedelser, mycket kunskaper kring teknik & ljussättning, samt en stor del kunnande i redigering och annan efterbehandling. Sist men inte minst är det alla år av erfarenhet som genererar hög kvalité.

Innan fotograferingen / filmandet är det bra att ha koll på följande:

– Vad vill ert företag förmedla?
– Vilken grafisk profil ska bilderna / filmerna passa ihop med?
Var ska bilderna / filmerna användas?
– Vilka modeller ska medverka?
– Vilka bildformat och filmformat behövs?
– Ska det in text i bilden / filmen och i så fall var?

…plus en mängd andra aspekter, som vi såklart benar ut tillsammans innan vi sätter igång.

Be om offert till er nästa fotografering

Eller ring till mig på 070-22 00 449

Välkommen!
/Kentaroo