“Jag har jobbat som arkitektur- & reklamfotograf sedan 2004
och brinner fortfarande för att skapa nya och bättre bilder!”

porträtt 400px

fotograf Kentaroo Tryman

070-22 00 449

info[at]kentaroo.se

www.kentaroo.se

www.kbildarkiv.se

För mig handlar det om att hitta det unika hos varje kund och fånga den rätta känslan i bilderna. Därför är jag lyhörd för kundens önskemål och vad som ska förmedlas! Ofta åker jag ut till företag för att fotografera, men i min studio i centrala Ystad, Skåne, har jag även möjlighet att hjälpa dig med mer avancerad stilleben, produktfotografi, modellfoto och andra typer av foton som kräver full studioutrustning.  

De regioner jag jobbar mest i är Malmö och stora delar av Skåne, och då jag tidigare bott i Lysekil jobbar jag även mycket i Bohuslän och Göteborg.

Efter många år i branschen har jag ett brett kontaktnät och kan även hjälpa dig att hitta rätt samarbetspartner inom grafisk formgivning, film, webb, illustration, tryckeri, m.m.

“Det var jättelätt att jobba med dig och alla på kontoret har sagt att dom tyckte att det var roligt att vara med på bilder för att du var så duktig. Bildena är superfina!”

Iina Holopainen, Let´s DealMarknadskoordinator

“Min favoritfotograf! Det är alltid ett nöje att samarbeta med dig. Alltid väl förberedd och mycket noggrann. Ditt behagliga sätt gör kunderna glada och avslappnade på bild. Har under dessa 10 år vi arbetat tillsammans varit mer än nöjd med de bilder du levererat. De har verkligen höjt de hemsidor, broschyrer, årsredovisningar mm jag tagit fram.”

Angelica Svanberg Grafisk FormArt Director

“I min tidigare roll som informationsansvarig, inom nuvarande Coop Väst, anlitade jag under flera år fotograf Kentaroo Tryman. Främst gällde det bilder till vår årsredovisning, som också innehöll en aktuell presentation av företaget.Vi hade ett mycket positivt och smidigt samarbete där Kentaroo alltid levererade proffsiga foton från olika delar av vår verksamhet. Jag kan varmt rekommendera honom.”

Per-Olof NordhInfo.konsult

“Uppdraget vi kontaktade Kentaroo om gällde fotografering av en ny personalbyggnad på Botaniska Trädgården i Göteborg. Jag var ansvarig arkitekt, och hela kontoret (ferrum arkitekter, Göteborg) var väldigt nöjda med projektet och byggnaden, vilket också personalen var, och vi hade jobbat i en arbetsgrupp med gott samarbete. Denna byggnad ville vi gärna ha dokumenterad med foto, på samma omsorgsfulla sätt som den tillkommit. Kentaroo som gavs detta uppdrag var lyhörd för våra önskemål och hittade också sina egna vinklar, vilket vi uppskattade. Kontoret hade stor nytta av bilderna, och har det förmodligen fortfarande.”

Su AnderssonArkitekt SAR/MSA

“Vårt företag har under lång tid fått glädjen att arbeta med Kentaroo och har därigenom själva växt och åtnjutit verkligt bra reklam för vårt företag. Förutom det enorma kunnandet han har inom fotokonsten med rätt vinklar och “rättvisa” bilder, vilket är viktigt inom vårt område, har han också ett ovanligt mjukt sätt och en fantastisk förmåga att få människor lugna och avslappnade. Kort sagt ett vinnande sätt hos alla människotyper och väldigt omtyckt av våra kunder. Numera är avståndet för långt emellan oss för att få arbeta tillsammans med de dagliga fotograferingarna men när det gäller bilder för profilreklam, hemsidor, etc är valet enkelt för oss avståndet till trots!”

Jan Lundblom, BostadsbutikenFastighetsmäklare

Bland mina direktkunder märks:

Abba, Angelica Svanberg Grafisk Form, Bohus biotech, Bohusgranit, BSB försäkringar, Campus Väst, Chalmers, Coop/KF, D&J, Doffice arkitekter, Efem arkitekter, Ferrum arkitekter, FlatFrog, Forsström, Gebo, Gränslandet, Göteborgs universitet, Kahne arkitekter, Let´s Deal, Liljewall arkitekter, Lysekils Marina, Norex, Norra Hallsås, PartilleBo, Projob, Rixöbryggan, Rodrick arkitekter, SNF – Svenska naturskyddsföreningen, Tanum strand hotell & konferens, Tengbom arkitekter, Uddevalla kommun, Uddevallahem, Vildmarksmässan, Vänersborgsbostäder, WWF – Världsnaturfonden, Ystadbostäder, Ystad kommun, med flera…

Jag säljer även arkivbilder till:

Apoteket, Arla, Audi, BMW, Bonnier, Campbells, Coop, DnB nor, Electrolux, Eon, Findus, Folksam, GP, Haglöfs, Handelsbanken, Huffington Post, ICA, Jämtkraft, KRAV, LEVA, Miljödepartementet, Mio, MSN, Natur & Kultur, Naturvårdsverket, Norrskog, Norsk Hydro, Norstedts, Pfizer, Preem, Regeringskansliet, SAS, SJ, Statnett, Svenskt näringsliv, Sweco, Swedbank, Time, Trygg Hansa, Vattenfall, Visit Sweden, med flera…

Övrigt:

1997-03 Uppsala & Göteborgs universitet, biologi.
2003-07 Marinbiolog, inst. Marin ekologi Gbg univ.
2004 Start som frilansfotograf.
2007-08 Fotoskolan i Göteborg.

Ansluten till bildbyråerna Johnér, Maskot och Scandinav.
Representerad på Houzz.
Medlem i Svenska Fotografers Förbund.

Utställningar

2014 – Kulturcafé Jord Lysekil. Vårutställning.
2012 – Gula villan Rosviksg Lysekil. Adventsutställning.
2012 – Lysekils Konsthall. Sommarsalong.
2011 – Bryggeriet Nora. Samlingsutställning “Selected walls”.
2010 – Lysekils konsthall. Samlingsutställning “Ur havet”.
2010 – Virserums konsthall. TRÄ, om hållbar arkitektur.
2009 – Lysekils Konsthall. Sommarsalong.
2008 – Strängnäs Stadsbibliotek. Separatutställning naturfoto.
2008 – Frölunda Kulturhus. Examensutställning Fotoskolan Gbg.
2007 – Lysekils Konsthall. Konstutställning 3 fotografer.
2007 – Uddevalla Stadsbibliotek. Separatutställning U-land.
2006 – Yerba Kulturcafé. Separatutställning konstfoto.